Οι ρίζες της εταιρείας βρίσκονται στο 1977, οπότε και ιδρύθηκε από τον Σοφοκλή Παλκογιάννη, με αντικείμενο την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της γερμανικής εταιρείας C. Hafner τόσο για τον οδοντιατρικό κλάδο όσο και για τη χρυσοχοΐα.

Από το 1986 ξεκίνησε η πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής παραγωγή οδοντιατρικών κραμάτων στην Ελλάδα, καθώς και υλικών για τη χρυσοχοϊα. Προηγήθηκε εξειδικευμένη εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού από τη μητρική εταιρεία στη Γερμανία. Έπειτα ακολούθησαν πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Έλληνες οδοντοτεχνίτες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το 1998 η επωνυμία της εταιρείας άλλαξε σε Element Dental, Παλκογιάννης Αθανάσιος.  Στο νέο πρόγραμμά της, η εταιρεία συμπεριέλαβε και την εμπορία άλλων οδοντιατρικών και οδοντοτεχνικών υλικών αφού εδραιώθηκαν σημαντικές αποκλειστικές συνεργασίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού όπως η MAJOR PRODOTTI DENTARI.

Το 2005 η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα των οδοντιατρικών εμφυτευμάτων με  πολλές συνεργασίες και κυριότερη την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της ιταλικής εταιρείας  BTLock.

Στα πλαίσια της προσπάθειας της εταιρείας για συνεχή εξέλιξη και ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, από το 2011 προχωρήσαμε στην εγκατάσταση υπερσύγχρονης μονάδας  laser sintering, EOS για την κατασκευή μεταλλικών σκελετών από ηλεκτρονικά αρχεία. Πρόκειται για την μοναδική στον ελλαδικό χώρο τέτοια μονάδα παραγωγής και μία από τις 12 παγκοσμίως.

Παράλληλα σε συνεργασία με την εταιρεία Smart optics, προμηθεύουμε  scanner, συσκευές σάρωσης, για τη δημιουργία των ηλεκτρονικών αρχείων.

Επιπρόσθετα παρέχουμε το λογισμικό exocad Dental CAD για σχεδιασμό γεφυρών, εμφυτευμάτων, μερικών οδοντοστοιχιών κ.α. καθώς και το λογισμικό exoplan για σχεδιασμό τοποθέτησης εμφυτευμάτων.

Επίσης διαθέτουμε στην αγορά πλάκες ζιρκονίου StarCeram Z της KYOCERA Fineceramics Precision GmbH για ολοκεραμικές αποκαταστάσεις .

Η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα του ISO.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο στη Θες/νίκη, όπως και ο χώρος παραγωγής, ενώ στην Αθήνα λειτουργεί υποκατάστημα. Μέσω δικτύου αντιπροσώπων και πωλητών εξυπηρετείται ολόκληρη η Ελλάδα.

Υπάρχει επίσης και δίκτυο εξυπηρέτησης συνεργατών και στη Γερμανία.

Γυρνώντας σελίδα στο μέλλον και εφαρμόζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην οδοντιατρική τεχνολογία, προσφέρουμε συνεχή εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη στους συνεργάτες μας από άρτια καταρτισμένους και εξειδικευμένους τεχνικούς.